Houtenvloeren

Lamelparket, multiplank, massieve planken en traditionele tapis.

Er zijn 4 soorten houten vloeren leverbaar, te weten:

LAMELPARKET

Lamelparket is opgebouwd uit een 11 mm dikke dragende berken houten onderlaag met daarop een 3 à 4 mm toplaag. Vaak is de toplaag van europees eiken. De berken onderlaag is een  voordeligere houtsoort en belast minder het milieu. Er wordt bij deze vloeren meer kostbaar hout uitgespaard ten opzichte van een dikke massieve plank. Door de samenstelling is deze vloer minder gevoelig voor werking en en is uitermate geschikt voor plaatsing op vloerverwarming (zowel zwevend als vast verlijmd).

MULTIPLANK

Multiplank of duo plank, multiplank drager met een toplaag van 2,5 mm – 6 mm. Leverbaar in visgraat, hongaarse punt, unieke design vloeren , versailles panelen en planken. De meeste houtsoorten in plankvorm zijn leverbaar tot 18 à 22 cm breedte. Eiken, Amerikaanse en Europese walnoot planken zijn zelfs leverbaar in breedtes tot wel 50 cm, hierin zijn wij uniek in Nederland! Zeer exclusieve jumboplanken.

MASSIEVE PLANKEN

Massieve planken over het algemeen niet vaak meer geleverd, vanwege met name de belasting voor het milieu. Aangezien er uit één massieve plank (20mm dik) meerdere toplagen voor multiplank of lamelparket wordt gewonnen is het zonde van de steeds schaarser wordende houtvoorraden. Met als resultaat dezelfde vloer met dezelfde uitstraling, verdient een lamelparket of multiplank de aanbeveling. Tot slot is een massieve plank gevoeliger voor invloeden (temperatuur, vochtigheid en droogte) van buitenaf, waardoor deze veel sneller onderhevig is aan werking en scheurvorming.

TRADITIONELE TAPIS

Traditionele tapis (visgraat en hongaarse punt) en bourgogne vloeren (lange stroken) en massieve panelen Dit zijn losse delen 6 of 9 mm dik, die vast verlijmd en vernageld worden op de houten ondervloer. De klassieke, traditionele vloeren worden volledig vlak geschuurd en worden de kieren en nagelgaatjes gevuld, zodat de vloer één vlakke, dichte oppervlakte word.

Daarnaast zijn er de bruut gelegde vloeren van vaak getrommelde, verouderde vloeren. Met her en der een buts en waarvan de randen zijn afgerond. Deze vloeren zijn voor een vaak moderner interieur, waarbij de vloer iets robuuster oogt.